26 Mayıs 2014 Pazartesi

Nutkum tutuldu... (Okuyucu Mektubu)

Memleketimin hastanesi internet sitesine girince. Benim  hayalimden de Yozgat müftüsünün Çankırı evladı bir uzman tıp doktorunun olduğu geçti.


 


Okurken onlarca imamhatip mezunu, onlarca hafız  tıpçı gördüm. Emin olabilirsiniz ki kaldığımız yurtlardaki ilim meclislerinde ilahiyat fakültelerinde okuyan arkadaşlara çoğu zaman ders verirlerdi tıpçılar.


 


Ama  görüyorum ki bu arkadaşlardan hiç birisi diyanet işleri başkanlığına, bir ile, ili geçtim ilçeye müftü olamadılar. Bunu  okuduğunuzda şunu dediğinizi duyar gibiyim. Doktordan (ne kadar bilgili olursa olsun) müftü olur mu? Ne  alaka tıp doktoru, imam hatip mezunu olsa da? Ama  Çankırı’mız o kadar gariban ki koskoca il devlet hastanesinin hastane yöneticisi kim? Yozgat doğumlu ilahiyat fakültesi mezunu Ayhan Benli. 


 


Bu konu neden hiç kimse tarafından gündeme getirilmedi, eleştiri konusu yapılmadı bilmiyorum. Neden Çankırı milletvekilleri bu işe el atmadı. Peki, kim bu Çankırı’da sağlığı yönetenler, kim bu Mehmet Tahiroğlu beyefendi? kim bu Halil Nevzat Yetkin beyefendi?


 


Hastane yöneticisi, başhekimin kesinlikle hekim (uzman olsun, olmasın) olması gerekir. Hatta mümkünse kendi memleketlisi. Hiç mi Çankırılı uzman veya pratisyen doktor yok? Çankırı  adam çıkaramamış mı yıllardır? Yoksa biz hiçbir Çankırılıya memleketine hizmet etme fırsatımı vermiyoruz? Üst üste şampiyon olan Galatasaray’ın düştüğü durumdan ders alırız İnşallah, Fatih Terim’e yapılan muameleyi kendi evlatlarımıza  reva görmeyiz.


 


Yayınlanmak üzere gönderilen ve Çankırılı bir vatandaş olarak, kişisel hakkımı kullanarak bu yazımın yayınlamanızı rica ederim. Yazılı mektubum kişileri hor görmek değildir, eleştiridir.


 


Okuyucu Mektubunda İsmini Vermiş Ama Rumuzlu!..


Siz kıymetli okurlarımızın duygu ve düşüncelerine yer vermek istedik. Görüş bildiren duygu ve düşüncelerini bu sayfalarda paylaşmak isteyen ismi geçen okurlarımıza teşekkür ediyoruz. Zihinleri kurcalayan birçok soruya cevap aramak derdinde olan, ama bu tür sorulara cevap bulamayan okuyucularımızdan gelen mektupları dile getirebilmek için basın ahlak kurallarımızın dışına çıkmadan halkımıza sunuyoruz. Mektupları yazan ne şahsımız nede internet medyamız. Kişilerin kendi el yazılarıdır.


 


İnternet medyası olarak görüşlerine eleştirilerine önem verdiğimiz siz izleyicilerimiz, bizlere birçok mektup ve mail attınız. Hepsini tek tek okuduk, sözlerinizle gururlandık, yaptığımız işe, mücadelemize bir kez daha onurla bağlandık. Bu güzel mektubu sizlerle de paylaşma kararı aldık. Okuyucumuzdan gelen bu mektuba da halkımız karar versin.



Nutkum tutuldu... (Okuyucu Mektubu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder