17 Mayıs 2014 Cumartesi

Çankırı’da Eller Maden Şehitleri İçin Semaya Kalktı

Bugünün millet olarak acıları paylaşma, yaraları sarma günü olduğu vurgulanarak, günün millet olarak 76 milyonun bütünleşmesi gereken bir gün olduğu ifade ediyoruz.


 


Milletimizin yüreği Soma’da, maden faciasında hayatını kaybedenler için yanıyor.


 


“Dua, kulun kula reçetesidir”


Türkiye, 299 kişinin öldüğü Soma faciasında yaşanan acıya ortak oldu. Yurt genelindeki tüm camilerde, Soma’da hayatını kaybeden maden şehitleri için eller semaya açıldı, dualar edildi. Birçok camide gıyabi cenaze namazları kılındı.


 


Soma faciasında yaşanan acıya 76 milyonun ortak olması için Türkiye genelindeki tüm camilerde okunan Cuma hutbelerine din görevlileri, “Andolsunki, biz sizi biraz korku ve açlık ile bir de mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmek suretiyle imtihan ederiz. Sabredenleri müjdele! Müminler, bir musibetle karşı karşıya kaldıklarında ‘İnnâ lillâh ve innâ ileyhi râciûn/Biz Allah’a aidiz ve O’na döneceğiz.’ derler.” ayetini okuyarak başladı.


 


Türk milletinin yüreğinin Soma’da, maden faciasında hayatını kaybeden evlatları için yandı. Yüzlerce insanın çocuklarına ekmek getirmek için girdiği kara toprağın bağrında can verdi. “Bu defa ateş, düştüğü yeri de yaktı, düşmediği yeri de. Çünkü ateş, bütün memleketin bağrına düştü. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan sonsuz rahmet diliyoruz. Mekânları cennet olsun! Rabbim, onları şehitler zümresine dâhil eylesin! Kederli ailelerine, annelerine, babalarına, eşlerine, yakınlarına ve topyekûn milletimize sabr-ı cemil, metanet ve dayanma gücü bahşetsin! Yaralı kardeşlerimize acil şifalar ihsan etsin! Milletimize, memleketimize bu tür acıları, elemleri, kederleri bir daha yaşatmasın!” diyoruz.


 


Çankırı Belediyesi tarafından, geçtiğimiz günlerde Soma’daki maden ocağında şehit olan hemşehrimiz Maden Mühendisi Burak Karayel ve bütün maden şehitleri için Kuran okundu ve dualar edildi.


 


Belediye Mezarlık Hizmetleri Müdürlüğü personelleri maden şehitlerine hatim ve dualar gönderdi. Türkiye’nin dört bir yanında yükselen dua seslerine Çankırı halkının duaları da eklendi.


 


Belediye Başkanı İrfan Dinç, Soma’daki elim kaza sonucu kaybettiğimiz madencilerimiz için hayır ve rahmette bulunarak, arkalarından yapılacak en güzel şeyin dua etmek olduğunu söyledi. Yer altında çalışanlarla ilgili Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerif’ini hatırlatan Başkan Dinç, “Soma’da yer altında şehit düşen madencilerimiz son derece kutsal bir mesleği icra ediyorlardı. Şüphesiz en helal lokmaları hak ettiler. Türkiye’nin her yerinde onlar için Kur’an-ı Kerim’ler okunuyor, dualar ediliyor. Biz de kutsal şehitlerimizin arkasından hatimler gönderip dualarla yad ediyoruz. Üzüntülerine ortak olmaya çalışıyoruz. Dilerim, böyle olaylar bir daha yaşanmaz. Bunun için gerekli önlemler ve düzenlemeler yapılacaktır. Maden şehitlerimizin ailelerine tekrar baş sağlığı diliyorum. Ölen kardeşlerimizin de Allah katında şehitliğinin kabul edilmesini niyaz ediyorum. Bütün Türk milletinin ve Çankırı halkımızın başı sağolsun” ifadelerini kullandı.


 


Belediye Hanım Lokalleri tarafından da şehitler için hatim ve dualar yapılırken, belediyenin yapacağı programlar Soma’daki kaza nedeniyle iptal edildi.


 


“Orada ölen kardeşlerimiz şehit hükmündedir. Onları rahmetle anıyoruz. Hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize buradan Fatihalar gönderiyoruz.


 



 



 



 



 




Çankırı’da Eller Maden Şehitleri İçin Semaya Kalktı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder