30 Mayıs 2014 Cuma

Eski Oyuncak Eşyalar Sergisi Ziyaretçileri Çocukluk Günlerine Geri Döndürdü

Eski Oyuncak Eşyalar Sergisi 


 


Oyuncak, çağının modasına göre bazen metal oldu bazen plastik. Çankırı Karatekin İlkokulunda açılan Oyuncak Sergisi, 50 ila 100’e yakın parçadan oluşan özel bir koleksiyonla oyuncağın bu değişimini gözler önüne serdi.


 


Çankırı Merkez Karatekin İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri ve öğretmeni Gülsüm Dincel farklı bir projeye imza attı.


 


Karatekin İlkokulu öğrencileri annelerinin, babaların dedelerinin ve ninelerinin çocuk yaşta oynadığı tarihi oyuncakları okula getirip burada sergilediler. Sergide ev eşyaları, eski araç gereçler, bez bebekler, sepetler, oyuncaklar ve tarihi eşyalar yerini aldı.


 


Öğretmen Gülsüm Dincel açıklamasında ’’Eskiden kullanılan oyuncakları her zaman merak ederiz. Delerimizden ve ninelerimizden kendi oyuncaklarını kendilerinin tasarlayıp yaptıklarını hep dinleriz. 3-A sınıfı olarak bu oyuncakları araştırıp birer tane tasarlayıp öğrencilerimiz büyüklerinden yardım alarak yapmışlardır. Bu yapılanları da diğer öğrencilerimizin görmesini istedik’’ dedi.


 


Açılalı kısa bir süre olmasına rağmen, sergi günde tüm öğrenciler tarafından ziyaret edildi. Sanki çocukların kaybolan bütün oyuncakları Eski Oyuncak Eşyalar Sergisi’nde bir araya gelmiş gibiydi. Çankırı Merkez Karatekin İlkokulu 3/A sınıfı öğrencilerinin getirmiş oldukları eski oyuncaklar ile zaman yolculuğu yapmış olmanın mutluluğunu yaşadılar. Oyuncakları tek tek inceleyen öğretmenlerimiz çocukluk günlerine döndüklerini vurguladılar.


 


Sergi amacına ulaşarak sona erdi.


 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Eski Oyuncak Eşyalar Sergisi Ziyaretçileri Çocukluk Günlerine Geri Döndürdü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder