16 Mayıs 2014 Cuma

Komşu Üniversiteler Tanışma ve İşbirliği Toplantısının İlki İlimizde Düzenlendi

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı Hitit Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi’nin katıldığı “Komşu Üniversiteler Tanışma ve İşbirliği Toplantısı” 15 Mayıs 2014 Perşembe günü Koç Otel’de düzenlendi.


 


Manisa’nın Soma İlçesinde maden kazasında hayatını kaybeden işçilerimiz için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.


 


Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Toplantı Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rıza Gürbüz yaptığı açılış konuşmasında; toplantı hazırlık sürecinden ve amacından bahsederek tüm katılımcılara hoş geldiniz dedi.


 


Ardından Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri, Karabük Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Boz, Kastamonu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Atalar, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Berber, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş konuşma yaptılar.


 


Sayın Valimiz Vahdettin Özcan yaptığı konuşmasında “Her biri birbirinden değerli üniversitelerden teşrif eden bilim insanlarını ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyduğumu ifade etmek isterim. Yarenler diyarı, kaya tuzunun başkenti Çankırı’mıza hoş geldiniz.


 


Bugün ev sahipliğini üstlendiğimiz ve birincisini ilimizde gerçekleştireceğimiz “Komşu Üniversiteler Tanışma ve İşbirliği Toplantısı”nın icra edilmesinde çeşitli amaçlar hedeflenmiştir. Akademik alanda çeşitli çalışma gruplarını bir araya getirerek bilimsel projelerde işbirliğinin sağlanması, Meslek Yüksekokulları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi gibi konuların yanı sıra, yaşam boyu öğrenim ve uzaktan eğitim konularında işbirliğinin sağlanması, üniversitelerarası ortak spor müsabakalarının düzenlenmesi, kültürel ve sanatsal anlamda işbirliği ile somut katkıların sağlanması, ulaşılması planlanan hedeflerdendir.


 


Çankırı’mız her alanda ciddi bir ivme kazanmakta, hızla kalkınan, gelişen bir il olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Şahsım adına bu ilerlemenin sekteye uğramadan planlı, güvenli, istikrarlı olarak sürdürülmesinde yapmış olduğumuz çalıştaylar ve bugün yapacağımız çalışmaların büyük önem arz edeceğine inanıyorum.


 


Bu toplantı aynı zamanda İlimizin tanıtılması için de büyük önem arz etmektedir. Zira değerli akademisyenlerimiz bir anlamda Çankırı’nın tanıtım elçileri vazifesini de deruhte etmiş olacaklardır. Toplantıların başarılı geçmesini temenni ediyorum. Hepiniz tekrar hoş geldiniz.” diye konuştu.



Komşu Üniversiteler Tanışma ve İşbirliği Toplantısının İlki İlimizde Düzenlendi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder