25 Mayıs 2014 Pazar

Eskişehir’de Yaşayan Çankırılılar Tek Yürek Tek Vücut Oldular (Özel Haber)

Eskişehir de yaşayan Çankırılılar 3.cü kez bir araya gelerek “Çankırılılar Buluşması” konulu kahvaltı da 1000 Çankırılı hasret giderdi.


 


Eskişehir de görev yapan, uzun zamanlar önce Eskişehir’e gelerek yerleşmiş olan Çankırılıların Neşve Cafe de düzenledikleri kahvaltıda duygu dolu anlar yaşandı. Sıcak bir ortamda geçen kahvaltıda bir araya gelen hemşerilerimiz eskilerden yad edip anılarını tazelediler.


 


İnsanlar doğduğu yerde değil, doyduğu yerde yaşamaya devam ederek sıla hasreti gidermeye çalışıyorlar. Gurbette yaşayan hemşehrilerimiz Eskişehir de de Çankırılar Derneği adı altında dernekleşerek bir araya gelmenin heyecanını, mutluluğunu yaşadılar.


 


Çankırılılar Derneğinde 3.sü düzenlenen kahvaltıda hemşerilerimiz bir arada toplanarak tek yürek, tek vücut oldular. Eskişehir ilindeki Çankırılılar Dernek Başkanı Avni Dolunay’dan edindiğimiz bilgiye göre Eskişehir de 1000 civarında Çankırılı olduğunu öğrendik.


 


Eskişehir de yaşayan tüm Çankırılıları aynı dernek çatısı altında toplamayı amaç edinen Çankırılılar Derneği çalışmalarına yaptıkları periyodik toplantılarla hız kesmeden devam ediyor. Son dönemlerde değişik sosyal grupları bir araya getirme çalışmalarına ağırlık veren yaranlar diyarı, şehitler diyarının şirin insanları Çankırılılar geniş bir hemşehri kesimini kahvaltıda buluşturdu.


 


Dernek Başkanı Avni Dolunay www.haberci18.com haber sitemize yaptığı açıklamada “Çankırılılar olarak, burada buluşanlar olarak biz büyük bir aileyiz. Bir birini seven, bir birine gönülden bağlı aile…


 


Buradaki buluşmamızda hemşehrilerimizin gözlerinde bu yakınlığı, bu samimiyeti, aynı ailenin fertleri arasındaki sıcaklığı görmekten mutluluk duyuyorum. Çankırılılar birbirine tutkundur. Özellikte gurbette tutkunluk, bu yakınlık açıkça görünür. Ülkemizin dört bir yanına dağılmış yaklaşık 900 Bin ila 1 Milyon Çankırılının kurmuş olduğu dernekler, hemşehrilerimizin bir birine bağlılığın önemli göstergesidir. Bizim öncelikli amacımız, hemşehrilerimiz arasında iletişim sağlamaktır. Dayanışmayı artırmaktır.” Diyerek sözlerine son verdi.


 


www.haberci18.com admini Mustafa Çelik olarak mini yorumumuzu yapmadan geçemiyorum da, edemiyorum da. Çankırı, Çankırılı deyince akan suları durduruyoruz. İlimiz Çankırı merkezde dokuz kişinin bir araya gelemediği şu günlerde ilişkileri geliştirmeye çalışıyoruz. Tüm gayretlerimiz Çankırı ve Çankırılıya olan kuvvetli bağlarımızdır. Çankırı’nın birlik ve beraberlik içerisinde gelişmesini, Çankırılı hemşehrilerimizin gurbette mutlu olmalarını istiyoruz.


 


Bu amaçla www.habnerci18.com ve Mustafa Çelik olarak biz siyaset yapmayacağız, ticaret yapmayacağız, ama hem siyasetçilerimize, hem de iş adamlarımıza destek verme gayreti içerisinde olacağız. Onları Çankırı ve Çankırılılara hizmet etmeye, değer vermeye davet edeceğiz.


 


Çankırı’ya, Çankırılıya hizmette emeği geçen herkese teşekkür edeceğiz. Eskişehir de yaşayan tüm Çankırılı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.


 



 



 



 



 



 



 



 



 




Eskişehir’de Yaşayan Çankırılılar Tek Yürek Tek Vücut Oldular (Özel Haber)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder