9 Haziran 2014 Pazartesi

Türk Bayrağımızın İndirilmesine Çankırı’da Tepki

Çankırı Ülkü Ocakları Başkanlığı Türk Bayrağının İndirilmesi Hususu İle İlgili Protestoda Bulundu.


 


2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın arka kapısının olduğu bölgede duvardan atlayarak kışla içinde direkte asılı bulunan Türk Bayrağı’nı indirdiler.


 


Neden Müdahalede Bulunulmadı?..


 


Vay be. Genelkurmay’dan yapılan açıklamaya bak, bayrağı indiren çocuk olduğu için asker hassasiyet göstermiş.


 


Diyarbakır’da Lice’deki Türk bayrağının indirilmesine Çankırı’da tepki gösterildi. Ülkü Ocakları Çankırı Şubesi tarafından organize edilen “Bayrağa Saygı Yürüyüşü” programına MHP İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır ile MHP ve Ülkü Ocakları üyeleri katıldı.


 


Yürüyüşte dev bayraklar açılırken tepki giderek büyüyor.


 


Atatürk Anıtı üzerinde ellerinde dev Türk Bayrakları ile toplanan grup, geniş güvenlik önlemi altında yürüyüş yaptı. Sloganlarla yürüyen grup adına basın açıklaması yapan Çankırı Ülkü Ocakları Başkanı Akbaba, siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi teröristleri daha çok şımarttığı, son hadiselerden sonra bunun ortaya çıktığını söyledi.


 


Bölgede Türk devletinin etkisinin gitgide azalırken, bölücülerin faaliyetinin ise her geçen gün yoğunluk kazanmakta olduğunu kaydeden Akbaba, böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği uyarısında bulundu.


 


Bölücü örgüt mensuplarının gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yaptığını, dağda, tepede örgüt paçavralarının dalgalandığını, Diyarbakır- Bingöl karayolunun günlerdir kapalı olduğunu anlatan Akbaba, bütün bunlara karşın askerin ve polisin müdahalesinin sadece biber gazı sıkmak olduğunu ifade etti.


 


Devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücülerin bölgeyi kontrolleri altına aldığını kaydeden Akbaba “Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin 2. Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı bir askeri alana girerek, Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Yüksek güvenlikli bir alan olan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nda bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür.” dedi.


 


Akbaba Sözlerini şöyle tamamladı “Türk milliyetçileri, yaşanan bu ihanet sürecini en kısa zamanda hesabını sormak üzere tek tek not etmektedir. Bu zillete sessiz kalan herkes, günü geldiğinde yüce milletimizin önünde hesap vereceklerdir. Bayrağımıza el uzatan şerefsizler ve indirilmesine müsaade edenler elbette bunun bedelini ödemekten kaçamayacaklardır.” diyerek sözlerine son verdi.   


 


İstiklal Marşı’nın okunması ardından ülkücü yeminini okuyan grup, daha sonra sessizce dağıldı.


 


Türk Bayrağının İndirilmesi Alçaklıktır!..


“Hürriyetimiz ve bağımsızlığımızın sembolü olan al bayrağımıza yapılan menfur saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Milletimizin onuruna yapılan bu saldırı cezasız kalmasın. Şehitlerimizin al kanlarından rengini alan bayrağımızın gerçek Türk milleti varoldukça dalgalanacağından kimsenin kuşkusu olmasın.


 


Bayrağımızı direkten indirmeye cüret eden şahsa cezası o anda verilmeliydi.


 


Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nda direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesini kınayarak, www.haberci18 .com olarak diyoruz ki “Herkes aklını başına almalı ve kimse Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sabrını sınamaya kalkmamalıdır” diyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerini de göreve davet ediyoruz.



Türk Bayrağımızın İndirilmesine Çankırı’da Tepki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder