9 Haziran 2014 Pazartesi

İlahi Rahmet Tecellisi İle Dünya Semasının Ve Gönüllerimizin Dolacağı Berat Gecesi


Berat Kandili

 

12 Haziran 2014 Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece günahların bağışlanacağı, İlahi rahmet tecellisi ile dünya semasının ve gönüllerimizin dolacağı Berat Gecesidir.

 

Kutlu bir zaman dilimi olan ve kelime olarak, günahlardan arınıp Yüce Mevla’nın af ve mağfiretine erişmeyi ifade eden Berat, aynı zamanda Kur’an ayı olarak da kabul edilen rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayına yaklaştığımızın müjdecisidir.

 

Berat Gecesinin önemini anlatan Peygamber Efendimiz (sav.) “Şaban ayının on beşinci gecesi  (yani Berat Gecesi)  olunca onu ibadetle geçirin, o gecenin gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Allah-ü Teâlâ o gecenin akşamından itibaren dünya semasına rahmetle tecelli ederek şöyle buyurur: “Yok mu benden af dileyen, onu affedeyim; yok mu rızık isteyen, onu rızıklandırayım; yok mu musibete uğrayan, ona afiyet vereyim; yok mu şunu isteyen, yok mu bunu isteyen diye tanyeri ağarıncaya kadar hitap eder.” buyurmaktadır.

 

Af ve mağfiret çağrısının daha da yoğunlaştığı bu gecede, Kur’an-ı Kerim’de, “Ey kendilerine kötülük edip aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır. Çok merhamet edendir.” Yüce Rabbimizin davetine icabet ederek kendimiz, ailemiz, ülkemiz, bütün Müslümanlar ve insanlık için dua ve niyazda bulunalım.

 

Bu mübarek geceyi fırsat bilerek Allah’a kul olma yolunda;

 

Özellikle memleketimizin bütün musibetlerden korunması için dua edilmelidir.

 

Bu gecede özellikle Rabbimizden helal rızık istenmelidir. Kur’an-ı Kerim okunmalı, Peygamber Efendimize Selat-ü Selam okunmalı, Kaza namazı kılınmalı ve kusurlarımızdan dolayı Allah-ü Teâlâ’dan bağış istenmelidir.

 

Büyükler, fakirler, yoksullar ziyaret edilmeli, muhtaçların ihtiyaçları giderilmelidir.

 

Bütün insanlığa, İslam alemine, devletimize, necip milletimize, şehitlerimize ve güvenlik kuvvetlerimize hayır dualarda bulunulmalıdır. Kandilimiz münasebetiyle tebrikleşilmelidir, dargınlar barışmalı ve barıştırılmalıdır.

 

Berat gecesinin bütün insanlığın kurtuluşuna, İslam âleminin mutluluğuna, bütün Müslümanların af ve marifetine, Çankırı halkımızın milli birlik ve beraberliğine, memleketimizin bol ve bereketli rızıklarla donatılmasına vesile olmasını Allah-ü Teâlâ’dan temenni eder, kandilinizi kutlar, selam, saygılar sunarım.

 

Arslan Türk  & Çankırı İl Müftüsü

 

2014 yılında Berat Kandili ne zaman ve hangi güne denk geliyor belli oldu, kandil bu hafta Perşembe gece ifa edilecek, günahların affedildiği bu gecede bolca dua etmeli ve kandil namazı kılmalı, peki kandil namazı kaç rekat, peygamberimiz hangi duayı okurdu.

 

Berat Kandili rahmetin, affın gecesi, bu gece o kadar kıymetli ki amel defterinin yazıldığı, günahların affedildiği gece…  Berat Kandili BU hafta perşembe gecesi tüm islam aleminde kutlanacak.
 


Bu geceyi ganimet bilmeli, tevbe istiğfar etmeli, kaza namazı kılmalı, Kur’an-ı kerim okumalı. Peygamber efendimiz Berat gecesinde, (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ) duasını çok okurdu.

 


Hazreti Muhammed Berat Kandili’nde şöyle dua ederdi;

“Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim”


 


Yine bu gecede edilebilecek kıymetli dualar var. Onlar da şöyle;

“Bismillâhirrahmanirrahim. Eûzu bi-afvike min ikâbike ve eûzu bi-ridâke min sahatike ve eûzu bike minke celle vechuke lâ-uhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike.”


 


Anlamı:


“Ya Rabbi, cezandan affına sığınırım, gazabından rızana sığınırım, senden sana sığınırım, Zatın yücedir, seni övmek için kelime bulamıyorum, Sen kendini övdüğün gibisin.”


 


www.haberci18.com yazı ailesi olarak diyoruz ki “Bu gecenin feyzi üzerinize rahmeti geçmişinize bereketi evinize nuru ahiretinize sıcaklığı yuvanıza dolsun hepimizin kandili mübarek olsun.”



İlahi Rahmet Tecellisi İle Dünya Semasının Ve Gönüllerimizin Dolacağı Berat Gecesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder