1 Haziran 2014 Pazar

Şabanözü’nde MHP Adayı Mustafa Karakaya Kazandı

Şabanözü’nde Oy Kullanma İşlemi Sona Erdi Sandıklar Açılmaya Başladı.


 


Çankırı Şabanözü’nde 5 bin 876 seçmen 23 sandıkta oy kullandı.


 


Açılan 23 sandıkta; 


 


MHP adayı Mustafa Karakaya 2558 oy


 


AK Parti adayı Ali Çapcı ise 2368 oy


 


MHP adayı Mustafa Karakaya 4 oyla kaybettiği seçimi, bu kez 190 oy farkla kazandı.


 


Şabanözü Belediye Başkanlığı Seçimini Kazanan MHP Adayı Mustafa Karakaya “70 Yıl Sonra MHP Şabanözü’nde Ülkücü Hareketin Bayrağını Dalgalandıracak” dedi.


 


Resmi olmayan sonuçlara göre Şabanözü Belediye Başkanı seçilen MHP’nin adayı Mustafa Karakaya, “Göreve başladığım andan itibaren ayrım gözetmeden oy veren, vermeyen herkesin başkanı olacağım” dedi.


 


Karakaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün yapılan seçimlerde Şabanözü halkının kendisini belediye başkanlığına layık gördüğünü belirtti. 


 


Şabanözü’nün 70 yıl önce belediye olduğunu ifade eden Karakaya, “Şabanözü’nde 70 yıldır MHP seçim kazanamamıştır. Bugün MHP 70 yıl sonra Şabanözü’nde ülkücü hareketin bayrağını dalgalandıracak. Ayrıştırıcı değil, birleştirici olacağım. Göreve başladığım andan itibaren ayrım gözetmeden oy veren vermeyen herkesin başkanı olacağım. Hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağız. Köklü projelerimiz var. Şabanözü’nde sosyal yaşamı değiştireceğiz. Şabanözü’nde yarın farklı bir güneş doğacak” diye konuştu. 


 


Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından partililer, sevinç gösterisinde bulundu.


 


Daha önce Şabanözü İlçesi’ne bağlı Gürpınar Beldesi’nde Belediye Başkanlığı yapan MHP’li Mustafa Karakaya, beldesinin mahalleye dönüşmesi üzerine Şabanözü İlçesi’nden aday gösterilip, bu kez ilçe belediye başkanlığı koltuğuna oturmuş oldu.


 


Dakika Dakika sonuç bildirgesi:


 


Nefesler Tutuldu, Heycanlı Bekleyiş Devam Ediyor!..


Şabanözü ilçesinde yapılan seçimler, sandık görevlileri, parti temsilcileri ve güvenlik güçlerinin nezaretinde sakin bir ortamda devam etti.


 


Oy kullanılacak kent merkezindeki 5 okulda gerekli tedbirler alındı.


 


Sandık görevlileri ile tüm partilerden temsilciler ve gönüllüler salonlarda görev aldı.


 


Bu yıl ilçede ikinci kez yapılan seçimlere, katılımın yoğun olduğu gözlendi. 


 


01 Haziran 2014 Saat 18:00 itibariyle açılan 10 sandık ve kesin olmayan sonuçlara göre Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı ile Adalet Ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı arasında çok çekişmeli mücadele var. Şimdilik MHP önde.


 


Saat 18:35 itibariyle açılan sandık sayısı: 20


MHP Adayı Mustafa Karakaya 2195


Ak Parti Adayı Ali Çapçı 1967


 


Saat 19:05 itibariyle açılan sandık sayısı: 22


MHP Adayı Mustafa Karakaya 2466


Ak Parti Adayı Ali Çapçı 2199


 


Saat:19:30 Kesin olmayan sonuçlara ve sonucu henüz öğrenilemeyen Bir sandık’a göre seçimin galibi Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Mustafa Karakaya


 


Şabanözü İlçe Belediye Başkanlığı Seçimini MHPAdayı Mustafa Karakaya Kazandı!


 


Ali Çapçı: Adalet Ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı 2368 oy aldı. 0/0 46,4


 


Mustafa Karakaya: Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı 2558 oy aldı. 0/0 50,2


 


Ahmet Alpay: Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı 143 aldı.


 


Salih Çulha: Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı 31 oy aldı.


 


30 Mart 2014 Şabanözü Belediye Başkanlığı seçimlerinde 6 oy farkı ile Ak Parti Adayı Ali Çapçı’nın seçimleri kazanması üzerine itirazların ardı arkası kesilmemişti.


 


MHP’nin yaptığı itiraz üzerine İlçe Seçim Kurulu tarafından oylar tekrar sayılmış ve Ak Parti adayı Ali Çapçı’nın seçimi 4 oy farkla kazandığı duyurulmuştu.


 


Şabanözü’nde süren itiraz yarışına bu sefer CHP’de katılarak bir çıkmazın eşiğine gelinilmiş, CHP’nin itirazı üzerine oylar yeniden sayıldı ve sonuçta herhangi bir değişiklik olmadıydı.


 


2014 Yerel Seçimlerinde Şabanözü’nde AK Parti 1,858 oy ile seçimi alırken, MHP ise 1,854 oy alarak ikinci sıraya yerleşti. CHP ise 1,307 oy alarak üçüncü parti olduydu.


 


Şabanözü’nde seçime şaibe karıştığı iddiasında bulunan partiler belediye seçimlerine itirazlarını İl Seçim Kuruluna yaparak partilerin seçimin yenilenmesi istemini değerlendiren Çankırı İl Seçim Kurulu 01 Haziran’da seçimlerin tekrarlanmasını kararlaştırmıştı.


 


Şabanözü’nde Gelinen Nokta!..


Şabanözü Kaymakamı Cuma Çotu’nun başkanlığında Şabanözü Belediye Başkanlığı makamında bir araya gelen Belediye Meclis üyeleri 1 Haziran tarihine kadar görev yapacak belediye başkanını belirledi.


Ak Partili 4, MHP’li 3 ve CHP’li 2 üyenin bulunduğu Belediye Meclisinde Ak Parti grubu aday göstermezken CHP ve MHP aday gösterdi. Yapılan seçim sonucunda MHP Adayı 3 oy alırken CHP’li aday Zeki Göktaş Ak Partili meclis üyelerinin desteğini de alarak 6 oyla Belediye Başkanı seçildi.   


 


CHP’li Zeki Göktaş, Haziran ayında yapılacak olan seçimlerine kadar yerel yönetimlerde Şabanözü’nü yönetmesine karar verilmiş idi.



Şabanözü’nde MHP Adayı Mustafa Karakaya Kazandı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder