7 Haziran 2014 Cumartesi

Maden Faciası Şehidi Burak Karayel İçin Çankırı’da Mevlit Okutuldu

Faciada hayatını kaybeden Burak Karayel için memleketi Çankırı’da mevlit okutuldu.


 


Ahmet Yesevi Camisi’nde düzenlenen programda, Karayel için mevlit okunmasının ardından dua edildi.


 


Çankırı şehir merkezi Hoca Ahmet Yesevi Cami’de 07 Haziran 2014 Cumartesi günü öğle namazından önce okunan mevlit’e çok sayıda din görevlisi, Karayel ailesini yalnız bırakmayan çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlit ve dualar, şehidimiz Burak ve diğer şehitlerin ruhuna hediye edildi.


 


Şehidimizin dedesi Emekli Din görevlisi Hidayet Özkan “Soma’da kendi ailesinin, rızkını temin etmek için emekle, alın teriyle yeryüzünün yüzlerce metre altında bir kömür madeninde, can pazarında hayatını kaybeden evlatlarımızın, kardeşlerimizin hüznünü, kederini, elemini yaşıyoruz.  


 


Dede Özkan sözlerine şöyle devam etti. Peygamber Efendimizin Müslümanları bir binanın tuğlalarına benzettiğini vurgulayarak, “Yerin metrelerce altında yüzleri kömür karası ama gönülleri iman aydınlığı ile dolu olan 301 kardeşimiz bizim kışın rahat ısınmamız ve keyfimiz için fedai can eylediler.” dedi


 


Karayel ailesi yaptığı açıklamada yerin metrelerce altında helâl rızık için çalışırken elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden oğlumuz, mühendis Burak Karayel ve işçileri anmak, geride kalan aile fertlerinin acısını paylaşmak istediklerini söyledi.


 


Şehit Burak’ın amcası Şükrü Karayel ise yaşanan acının tüm Türkiye’nin acısı olduğunu belirterek, Mevlid-i Şerif okuttuklarını vurguladı.


 


Burak Karayel’in kuzeni Turgut Özkan, yaptığı açılamada, olayın herkesi derinden etkilediğini söyledi. Büyük acı yaşadıklarını belirten Özkan, kentin Burak’a sahip çıktığını dile getirdi. Özkan, mevlit programına vatandaşların yoğun katılım gösterdiğini kaydederek, duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.


 


Daha sonra vatandaşlara Gülsuyu, lokum, helva-ekmek ikram edildi.


 


www.haberci18.com yazı ailesi olarak ”Soma’da meydana gelen maden kazasında 301 vatandaşımız maalesef şehit olmuştur. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, şehit yakınlarına ve ailelerine sabır diliyoruz. Allah bu tür acıları bizlere bir daha yaşatmasın. Soma’lı kardeşlerimizin acısı bizim acımızdır, şehitlerimizin acısı bizim acımızdır, Burak’ımızın acısı bizim acımızdır. Allah okunan Mevlit-i şerif ve dualarımızı kabul etsin” diyoruz.


 




Maden Faciası Şehidi Burak Karayel İçin Çankırı’da Mevlit Okutuldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder