21 Nisan 2014 Pazartesi

Toplum Yararına Çalışma Programındaki Yanlışlık İçin İlk Adım Atıldı

Toplum Yararına Çalıma Programından (TYP) yararlanan 400 kişinin 293’ünün eşinin sigortalı veya memur olduğu ortaya çıktı.


 


Çankırı  Vali Yardımcısı Yakup Tat, geçtiğimiz hafta yapılan İl İstihdam Kurulu Toplantısında dikkat çekici bir noktaya parmak bastı.


 


Tat, eylül ayından beri devam etmekte olan TYP kapsamında ilimizde 400 kişinin istihdam edildiğini ifade ederek, Bu sayının illerin büyüklüğüne göre değil de genel müdürlükten kim ne kadar koparırsa ona göre belirlendiğini ifade etti.


 


400 kişinin 293’ünün eşinin sigortalı veya memur olduğuna vurgu yapan Tat,  “90 kişinin ise eşinin çalışmadığı, 17 kişinin ise bekar olduğu tespit edilmiştir” şeklinde konuştu.


 


Burada bir sıkıntı olduğuna vurgu yapan Tat, şöyle konuştu:


“Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almanın TYP’den yararlanmaya engel olduğunu biliyoruz. 3 çocuğu olan ve aldığı 300-500 TL dul veya yetim aylığı nedeniyle TYP den yararlanamayan kişiler olduğu gibi eşi 3000-4000 TL aldığı halde TYP den yararlananların olmasının bir tezat oluşturduğu ve İŞKUR Genel Müdürlüğüne bu hususun bildirilmesi gerektiği düşünülmektedir.”


 


TYP kursuna çok sayıda müracaat olmasına rağmen, kura da çıkanların yarısına yakını kursa başladığına dikkati çeken Tat, Bu durumun önüne geçilmesi için kuraya katılıp da çıktığı ve çağrıldığı halde kursa başlamayanlar için bir müeyyide getirilmesini önerdi.



Toplum Yararına Çalışma Programındaki Yanlışlık İçin İlk Adım Atıldı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder