21 Nisan 2014 Pazartesi

40 Günde 40 Hadis Projesi Devam Ediyor

Proje Devam Ediyor


11 Mart 2013 tarihinde başlayan “40 Günde 40 Hadis” projesi 26 Nisan 2013 tarihinde yapılan muhteşem finalle sona ermişti. Çok beğeni toplayan proje bu yıl da 15 Mart 2014 Cumartesi günü Taş Mescit’te başladı ve devam ediyor.


 


Kutlu Doğum Haftasının içerisinde olmamız sebebiyle bu haftaki proje çerçevesinde 5 hadisi Müftü Arslan Türk anlattı.


 


Bir Müslümanın bir Müslüman üzerindeki hakkının 6 olduğunu belirten Müftü Türk, “Karşılaştığımızda selam vermek, davet edildiğimiz davete katılmak, Nasihat etmek-bilgi vermek-yanlışları düzletmek, hasta ziyareti yapmak, hapşurduğumuz da Elhamdülillah demek, birisi öldüğünde onu takip etmek ve üzerine düşen görevi yerine getirmek bir müslümanın bir Müslüman üzerindeki 6 görevidir. Bu görevleri yaparsak 21. Asırda ortaya çıkan bir takım sıkıntılar kendiliğinden hallolur.” dedi.


 


İslam dininin mutluluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik dini olduğu ifade ederek sözlerine devam eden Müftü Türk “Eğer biz Müslümanlar İslam’ı tam yaşasak, dünyamızda, ahretimizde mutlu olur. İslam’ı yaşamayı rafa kaldırmamalıyız. Bugün Suriye’de-Mısır’da ölen de-öldüren de Allah’u ekber diyor. Bunlar, Müslümanların İslam’ı tam yaşamasından kaynaklanan hatalardır. İslam, Müslümanların birbirini sevmesi için çok iyi dizayn edilmiş bir dindir. Kimse iman etmedikçe cennete girmeyecektir.” dedi.


 


Selam vermenin ve selam almanın da önemine vurgu yapan Müftü Türk “Selam mutluluk, iyilik demektir. Selam vermek sünnet selam almak farzdır. Selamın ne olduğunu bilirsek iman etmiş oluruz.” dedi.


 


Bayanların ve erkeklerin katıldığı hadis anlatımları sonrasında katılımcılara 40 Hadis ve 40 Ayet el kitapçıkları dağıtıldı.


 


15 Mart 2014 Cumartesi günü başlayan Hadis Sohbetleri 3 Mayıs 2014 Cumartesi gününe kadar her Cumartesi öğle namazından sonra Anadolu’nun ilk Daru’l Hadisi Taş Mescit’te yapılacak.


haberci18.com – Çankırı Haberleri



40 Günde 40 Hadis Projesi Devam Ediyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder