21 Nisan 2014 Pazartesi

ÇanGenç El Ele Vererek Korgun’a Kütüphane Açtı

İstanbul Çankırı Gençlik Derneği (ÇanGenç) elele vererek Korguna Kütüphane açtı.


 


İstanbul Çankırı Gençlik Derneği (ÇanGenç) ‘Oradaki Bizlere Yardım Kampanyası’ için elele vererek Korgun’da Vahap Yartaş isimli Kütüphane açtı.


 


Korgun İlkokulu’nda gerçekleşen kütüphane açılışına Vali Vahdettin Özcan’da destek vererek gençleri yalnız bırakmadı.


 


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda İstanbul Çankırı Gençlik Derneği Başkanı Hüseyin Pilavcı, “Bugün Korgun ilçemizde düzenlenen etkinlikle 6ncı kütüphanemizi açmış bulunuyoruz.” diyerek dernekleri hakkında bilgi verdi.


 


Kütüphaneler kitapsız, anaokulları oyuncaksız kalmasın diye yola çıktıklarını belirten Pilvacı “Her ilçeye kütüphane açmaya, anaokullarına destek vermeye çalışıyoruz. AB projeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü projelerine projeler yapıyoruz. 90 kişilik Fest-i Gençlik projesiyle Ilgaz gezisi düzenliyor, o gezilerde Çankırı için ne yapılabiliri tartışıyor, görüşüyoruz. Bizler gençliğiz, geleceğimiz olan gençlere destek çıkılmasını istiyoruz. Biz, iz bırakmaya geldik ve o yönde de çalışıyoruz.” dedi.


 


Korgun Dernekler Birliği Başkanı İsmail Kılıçaslan’da “Doğduğumuz, büyüdüğümüz ve unutamadığımız için bizler bugün buradayız. Yaşadığımız yer İstanbul olsa da toprağımız Çankırı’dan kopamıyoruz. Yüreğimiz Çankırı için atıyor” diyerek dışarıda yaşayan Çankırılıların memleket özlemini aktardı ve desteklerinin birlik ve beraberlik içinde devam edeceğini belirtti.


 


Korgun İlçe Kaymakamı Erkan Savar’da yapılan yatırımlar içinde en önemlisinin eğitim yatırımı olduğuna vurgu yaparak “Bu binamız 1925 yılında 3 sınıf olarak eğitime başlamış. Yıllar sonra güçlendirme yapılarak şimdiki konumuna kavuştu. Şimdi de Çankırılı gençlerin ilçemize, eğitimimize yardım yapması bizi çok mutlu etti” dedi.


 


Korgun’un son zamanlarda merkezi yönetimden çok ciddi paylar aldığını da ifade eden Kaymakam Savar “30 Nisan’da Korgun Hükümet Konağının ihalesinin yapılacağını” söyledi.


 


Konuşmalar sonrasında emeği geçenlere plaket takdim edildi.


 


Plaket töreni sonrasında Korgun İlkokulu bünyesinde Vahap Yartaş isimli Kütüphane açıldı. 4 bilgisayar, okuma koltukları ve 2 bin kitabın yer aldığı modern kütüphaneye Vali Özcan’da raflara kitap yerleştirdi.


 


www.haberci18.com internet medyası olarak bizde, ÇanGençlilerin 1 DESTEK 18 GELECEK! parolası ile çıktıkları yolda attığı adımları destekliyor, başarılar diliyoruz.


 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 




ÇanGenç El Ele Vererek Korgun’a Kütüphane Açtı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder